Nikotiininesteet

Nikotiininesteet

Nikotiinineste on sähkösavukkeissa käytettävää nestettä, joka höyrystetään sähkösavukkeen avulla hengitettäväksi keuhkoihin. Nikotiininesteistä käytetään myös nimitystä e-neste tai sähkösavukeneste. Suomessa myytäviä nikotiininesteitä on saatavilla erilaisissa tupakanmauissa tai mauttomana.

Onko nikotiinittomia nikotiininesteitä olemassa?

On, monella valmistajalla on myynnissä nikotiinittomia nesteitä samoilla makuvaihtoehdoissa kuin nikotiinia sisältäviäkin.

Voiko nikotiinineste aiheuttaa allergista reaktiota?

Kyllä voi. Jotkut ihmiset saattavat olla allergisia joko glyserolille, propyleeniglykolille, nikotiinille tai jollekin nesteessä käytetylle aromille. Oireita saattaa esimerkiksi olla polte kurkussa tai yskiminen. Jos havaitset oireita käytön yhteydessä tai sen jälkeen, ota yhteys lääkäriisi ja näytä sille käyttämäsi nikotiininestepullo.

Onko nikotiininesteillä parasta ennen päivää?

On. Yleensä nikotiininesteiden parasta ennen päivä on kaksi vuotta valmistuspäivästä. Valmistuspäivä ja parasta ennen päivä on merkitty aina nikotiininesteen myyntipakettiin ja nestepulloon.

Miksi nikotiininesteen väri tummuu?

Nikotiini on valolle herkkää ainetta ja ollessaan altistettuna valolle, sen väri tummuu. Värin tummuminen ei ole vaarallista, eikä vaikuta nesteen laatuun tai makuun. Älä kuitenkaan alista nikotiininestettä suoralle auringonpaisteelle.

Mitä jos nikotiinineste jäätyy?

Jäätyminen ei muuta nikotiininesteen laatua, mutta suosittelemme säilyttämään nikotiininesteitä 15-25°C.

Mitä makuja nikotiininesteissä saa olla?

Suomessa saa myydä vain tupakanmakuisia ja maustamattomia nikotiininesteitä.

Mitä tarkoittaa VG% pullon kyljessä?

VG% tarkoittaa glyserolin (VG) ja propyleeniglykolin (PG) suhdetta. Mitä suurempi VG%, sitä enemmän nikotiininesteessä on glyserolia. Propyleeniglykoli (PG) helpottaa nesteen höyrystymistä ja glyseroli (VG) vahvistaa makua ja parantaa höyryntuotantoa. Eli mitä suurempi VG%, sitä enemmän höyryä nikotiinineste tuottaa.

Kuinka isoja nikotiininestepulloja on saatavilla ja kauanko yksi pullo kestää?

Suomessa on tupakkalain mukaan sallittua myydä maksimissaan 10ml nikotiininestepulloja. Yksi nikotiininestepullo riittää käyttäjästä ja laitteesta riippuen 2-7 päivää.

Mitkä on suosituimmat nikotiininestevahvuudet?

Suosituimmat vahvuudet ovat 6mg ja 12mg nikotiinia sisältävät nesteet.

Kuinka paljon nikotiinia nikotiinineste sisältää?

Suomessa on laillista myydä alle 20mg/ml sisältäviä nikotiininesteitä. Yleisimmät markkinoilla olevat nesteet ovat 0mg, 3mg, 6mg, 12mg ja 18mg nikotiinina per milliltra sisältäviä nesteitä.

Mitä nikotiinineste sisältää?

Nikotiininesteiden pohjana käytetään lääkelaatuista glyserolia (VG), propyleeniglykolia (PG). Lisäksi nikotiininesteessä on nikotiinia ja aromeja. Määrät vaihtelevat valmistajan, merkin, nikotiinivahvuuden ja maun mukaan.