Sähkösavukkeet

Kysymyksiä sähkösavukkeista

Sähkösavuke on tupakkalain alainen sähkölaite, josta käytetään nimityksiä sähkötupakka, höyrystin tai e-savuke. Arvioiden mukaan Suomessa on sähkösavukkeiden käyttäjiä jo yli 250 000.

Sähkösavukkeen höyryntuotto ei ole mielestäni riittävä. Miten saan sähkösavukkeestä enemmän höyryä?

Voit kokeilla suuremalla VG%:lla varustettuja nikotiininesteitä. (Katso täältä mitä tarkoittaa VG%) Itse sähkösavuketta ei voi muokata tuottamaan enempää höyryä, jos siinä ei ole säätömahdollisuutta. Sähkösavukkeiden minkäänlainen muokkaaminen on ehdottomasti kielletty, ja se päättää myös laitteen takuun.

Miksi sähkösavukettä imettäessä kuuluu “kurlausääni"?

Ääni johtuu nestevuodosta höyrystimessä. Nikotiininesteen mukaan pääsee ilmaa, joka aiheuttaa äänen. Vaihda höyrystin uuteen.

Miksi nikotiininestettä joutuu suuhuni?

Höyrystimeesi on saattanut tulla nestevuoto. Vaihda höyrystin uuteen.

Miksi sähkösavukkeestani vuotaa nikotiininestettä?

Yleisimmät syyt ovat joko liian täysi (höyrystin täyttyy nikotiininesteestä), liian tyhjä nikotiininestesäiliö (säiliön vakuumi häviää) tai halkeama nikotiininestesäiliön lasissa. Suosittelemme myös tarkistamaan onko laitteesi höyrystin säiliön pohjassa vai ylhäällä, ja säilyttämään laitetta höyrystin ylöspäin.

Miksi suuhuni tulee palaneen makua?

Höyrystimesi (atomisaattori) on kulunut, eikä pysty enää tuottamaan höyryä normaalisti. Tämä on normaalia ja merkki siitä, että laitteeseen on aika vaihtaa uusi höyrystin.

Miten sähkösavuke täytetään nikotiininesteellä?

Ruuvaamalla nikotiininestesäiliö auki ja täyttämällä nikotiininestettä tankkiin siihen merkattuun maksimirajaan asti. Älä täytä säiliötä maksimirajan yli, äläkä päästä säiliötä täysin tyhjäksi. Suosittelemme tarkistamaan laitteesi ohjekirjasta kyseisen mallin täyttöohjeet.

Onko sähkösavukkeella takuuta?

On. Sähkösavukkeilla on aina vähintään vuoden takuu. Takuuasioissa ota yhteyttä laitteen maahantuojaan.

Voiko sähkösavuke mennä rikki?

Varomattomasti käsiteltynä voi. Tyypillisin vahinko on nikotiininestesäiliön lasin halkeaminen. Tässä tapauksessa sähkösavuketta ei tulisi enää käyttää ja mallistasi riippuen, vaihtaa säiliö uuteen tai hankkia uusi sähkösavuke.

Käykö muun valmistajan atomisaattori toisen valmistajan sähkösavukkeeseen?

Ei käy. Käytä ainoastaan saman valmistajan samaan malliin tehtyjä atomisaattoreita.

Kauanko sähkösavuke kestää käytössä?

Sähkösavukkeen ainoat kuluvat osat ovat akku ja höyrystin. Kun sähkösavukkeen höyryntuotto vähenee, on aika vaihtaa sähkösavukkeen höyrystin. Yksi höyrystin kestää käyttäjästä riippuen 2-5 viikkoa.

Minkälaisia sähkösavukkeita on olemassa?

Sähkösavukkeet voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: kynämallisiin matalatehoisiin, ego-mallisiin, joissa kaikki osat ovat valmiina ja usein sisäänrakennettuna, sekä itse koottaviin ja säädettäviin sähkösavukkeisiin. Kaikki sähkösavukkeet ovat toiminnallisuuksiltaan hyvin samankaltaisia, ja suurimmat erot ovat akkujen koossa ja höyrystimissä. Mitä isompi laite, sitä isompi akku ja sitä enemmän höyryä se tuottaa. Suosituimmat mallit ovat ego-mallin sähkösavukkeita.

Miten sähkösavuke toimii ja miten sitä käytetään?

Sähkösavuke on toiminnaltaan hyvin yksinkertainen laite. Kun toimintanäppäintä painetaan, laitteen akku lämmittää höyrystimen, joka lämmetessään höyrystää säiliössä olevan nikotiininesteen. Näin höyrystynyt nikotiinineste voidaan imeä suukappaleen kautta keuhkoihin.

Ennen käyttöä sähkösavukkeen nestesäiliö täytetään nikotiininesteellä ja sähkösavukkeesta poistetaan lapsilukko painamalla toimintanäppäintä nopeasti tarvittava määrä kertoja (tarkista laitteesi ohjekirjasta). Anna nikotiininesteen olla tankissa noin viisi minuuttia ennen käyttöä, että se ehtii imeytyä kunnolla höyrystimeen. Näin höyrystin tuottaa mahdollisimman puhtaan aromin.