Sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden hankkiminen (kuluttajat)

Kysymyksiä sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden hankkimisesta kuluttajan näkökulmasta

Sähkösavukkeita ja nikotiininesteitä saa Suomessa ostaa myyntiluvallisista myyntipisteistä niin kioskeista, kaupoista, supermarketeista kuin huoltoasemiltakin.

Onko sähkösavukkeissa tai nikotiininesteissä ikärajaa?

On. Sähkösavukkeita ja nikotiininesteitä koskee 18-vuoden ikäraja.

Onko sähkösavukkeissa tai nikotiininesteissä tupakkaveroa?

Nikotiininesteitä, tai valmiiksi nikotiininesteellä täytettyjä sähkösavukkeita koskee tupakkavero. Veron määrä on 0,30€ per ml. Eli Suomessa myytävissä 10ml nikotiininestepulloissa tupakkavero on 3,00€.

Entä koskeeko ikäraja nikotiinitonta nestettä?

Kyllä. Myös nikotiinittoman nesteen ikäraja on 18-vuotta.

Mistä tiedän onko kaupassa myynnissä sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä?

Tuotteiden markkinointi on ehdottomasti kielletty, joten minkäänlaisia mainoksia et kaupoissa tuotteista näe. Usein kaupassa on tuotteita myyvän myyntipisteen yhteydessä asiasta kertovat kyltti. Voit myös kysyä myymälähenkilökunnalta.

Mistä sähkösavukkeita ja nikotiininesteitä voi ostaa?

Sähkösavukkeet yleistyvät Suomessa nopeasti ja niitä, sekä nikotiininesteitä, myyvät Suomessa jo lukuisat supermarketit, kaupat, kioskit ja huoltoasemat. Lisäksi suurimmissa kaupungeissa on sähkösavukkeisiin keskittyneitä erikoisliikkeitä.

Saako sähkösavukkeita tai nikotiininesteitä ostaa vielä netistä?

Ei saa. Tupakkalaki kieltää sekä ulkomaisista että kotimaisista verkkokaupoista ostamisen. Kielto koskee myös nikotiinitonta nestettä, atomisaattoreita tai muita sähkösavukkeen osia.