Suomen Tuontiliike yhteistyössä Raide ry:n kanssa

Ehkäisevää päihdetyötä tekevän Raide ry:n logo.

Yrityksenä toimimme modernien nikotiinituotteiden eli sähkötupakan, nikotiininesteiden ja nikotiinipussien parissa. Tehtävämme on maahantuoda nikotiinituotteita ja toimittaa niitä päivittäistavarakaupan toimijoille ympäri Suomen.

Maahantuomiamme tuotteita myy Suomessa yli tuhat myyntipistettä, joihin kuuluvat päivittäistavarakauppaketjujen myyntipisteet sekä lukuisat yksityiset huoltoasemat, kioskit, tavaratalot ja marketit.

Olemme vastuullinen toimija, jonka kaikkea toimintaa ohjaa vahva moraali. Teemme asiat oikein ja kannamme yhteiskuntavastuumme, johon kuuluu muun muassa tuotteiden lainmukaisuuden varmistaminen sekä toimiminen vain korkeat standardimme täyttävien toimijoiden kanssa.

Tiedostamme sen suuren vastuun, joka liittyy olennaisena osana nikotiinituotteiden kanssa toimimiseen. Yksi näistä vastuualueista on nikotiinituotteiden vaikutus nuorten hyvinvointiin.

Nikotiinituotteet kuuluvat vain aikuisille

Sähkötupakka, nikotiininesteet ja nikotiinipussit ovat aikuisten tuotteita.

Haluamme edesauttaa nuorten hyvinvointia ja teemme töitä sen eteen, että nikotiinituotteet pysyvät poissa alaikäisten käsistä.

Tähän työhön liittyy olennaisesti se, että maahantuomamme tuotteet ja tuotteiden pakkaukset noudattavat tarkasti lain määräyksiä ja se, että toimimme ainoastaan vastuullisten myyntipisteiden, valmistajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Nuorten käyttämät sähkötupakat ovat peräisin pimeiltä markkinoilta

Tosiasia on kuitenkin se, että nuorten käsiin päätyvät nikotiinituotteet, kuten paljon uutistilaa saaneet nuoria houkuttelevia makuja sisältävät kertakäyttöiset sähkötupakat, ovat pääasiassa peräisin pimeiltä markkinoilta.

Suomen laki kieltää muut kuin tupakan maut nikotiininesteissä.

Houkuttelevien makujen lisäksi pimeiltä markkinoilta hankittujen sähkösavukkeiden nikotiininesteet voivat sisältää huomattavasti enemmän nikotiinia kuin lain mukaan on sallittua. Pimeiden markkinoiden nikotiininesteet voivat myös sisältää sähkötupakkakäyttöön soveltumattomia ainesosia.

Toisin sanoen pimeillä markkinoilla liikkuvat sähkötupakkatuotteet ovat laittomia tuotteita, joita pimeillä markkinoilla toimivat myyjät maahantuovat laittomasti esimerkiksi ulkomaisista verkkokaupoista.

Suomen Tuontiliike aloittaa yhteistyön Raide ry:n kanssa

Meidän on omalla toiminnallamme hyvin hankalaa tai käytännössä mahdotonta vaikuttaa suorasti pimeiden markkinoiden toimintaan. Välillisesti asiaan on kuitenkin mahdollista vaikuttaa.

Yksi tehokkaimmista tavoista edesauttaa nuorten hyvinvointia onkin tehdä yhteistyötä sellaisten organisaatioiden kanssa, jotka ovat jalkautuneet nuorten pariin tekemään ehkäisevää päihdetyötä.

Nuorten parissa tehdyllä ehkäisevällä päihdetyöllä ehkäistään parhaiten nikotiinituotteiden joutumista vääriin käsiin tuotteiden hankintalähteestä riippumatta.

Nuorten hyvinvointia edistääksemme Suomen Tuontiliike on päättänyt aloittaa yhteistyön Raide ry:n kanssa.

Raide ry:n toiminta

Raide ry on vuonna 2003 perustettu valtakunnallista nuorisotyötä tekevä järjestö, joka tekee ehkäisevää päihdetyötä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Järjestön pääasiallinen toimintamuoto on kouluissa tehtävä ehkäisevä Päihdeparkki-päihdetyö 5–9-luokkalaisten parissa. Kouluvierailut ovat kouluille maksuttomia.

Päihdeparkin aikana järjestön työntekijät keskustelevat opiskelijoiden kanssa päihteiden käytön haittavaikutuksista terveyteen, sosiaalisiin suhteisiin, rahankäyttöön ja elämänhallintaan.

Lisäksi Raide ry tekee päivystävää Tukiraide-työtä Instagramissa sekä Snapchatissa raide_ry-nimimerkillä. Näistä somealustoista nuoret voivat tavoittaa yhdistyksen kouluvierailujen jälkeenkin. Järjestön kotisivun löydät täältä.

Raide ry tekee loistavaa työtä ehkäisevän päihdetyön puolesta, ja pidämme yhdistyksen toimintaa mittaamattoman arvokkaana.

Raide ry Vaasaan lokakuussa

Suomen Tuontiliikkeen päätoimipiste sijaitsee Vaasassa, jonka kouluihin Raide ry:n Päihdeparkki on tulossa vierailulle syksyllä.

Päihdeparkki pysähtyy ensin Vaasan ruotsinkielisissä kouluissa 23.–27.10.2023.

Sen jälkeen on vuorossa Vaasan suomenkieliset koulut, joissa Päihdeparkki on paikalla 30.10.–3.11.2023.

Voit tarkistaa Raide ry:n kouluvierailujen aikataulut täältä.

Jos haluat Päihdeparkin vierailulle paikkakuntasi kouluihin, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected]

Jaa artikkeli

Tutustu myös näihin

Liity sähköpostilistalle

Tuotamme aktiivisesti katsauksia Suomen sähkösavukemarkkinasta ja globaaleista ilmiöistä. Liity postituslistallemme ja saat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.

Katso myyntipisteet

Jälleenmyyjät

Tuotteemme löytyvät jo yli 700 kioskista, kaupasta ja huoltoasemalta ympäri Suomea. Etsi täältä lähin jälleenmyyjäsi.