Suomen Tuontiliike on sähkötupakan asiantuntija

Suomen Tuontiliike on sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden asiantuntija

Suomen Tuontiliike on Suomen suurin sähkösavukkeiden ja nikotiininesteiden tukkukauppa. Markkina-aseman tuoman kokemuksen ja tiedon ansiosta Suomen Tuontiliike on myös sähkötupakan asiantuntija. Tuontiliikkeen toimitusjohtajan, Mikko Nyrhisen, asiantuntijuutta on tarvittu Yhdysvalloissa asti.

Yhdysvaltoihin myös sähkötupakan makuainekielto?

Kirjoitimme muutama viikko sitten laajaa mediahuomiota saaneista sähkötupakkaan liittyvistä sairas- ja kuolemantapauksista. Kyseisissä tapauksissa sähkötupakan kaltaisilla laitteilla oli käytetty sallittujen, tutkittujen ja säänneltyjen nikotiininesteiden sijasta monessa paikassa laitonta, kadulta ostettua potentiaalisesti vaarallista THC-kannabisöljyä. Nyt USA:ssa halutaan tapausten varjolla kieltää sähkötupakan makuaineet, vaikka makuaineiden, saati sitten sähkötupakan tai nikotiininesteiden, roolista kuolemantapauksissa ja keuhkosairaustapauksissa ei ole varmuutta.

Lue lisää sairastapauksista artikkeleistamme USA:n elintarvike- ja lääkevirasto varoittaa kannabisöljyn käytöstä sähkötupakan kanssa ja Sähkötupakka kuolemantapauksen takana?

Tuontiliikkeen toimitusjohtaja Mikko Nyrhinen auttamassa sähkötupakan makuainekieltoa vastustavassa kamppailussa

Yhdysvalloissa tarvitaan työkaluja ja neuvoja makuainekiellon torppaamiseksi. Nyrhisen mukaan työkaluja auttamiseen on paljon, esimerkiksi nikotiinipitoisuuden rajaamisella on enemmän vaikutusta kuin makuainekiellolla.

Yhdysvalloissa sähkötupakan nikotiininesteen nikotiinipitoisuudelle ei ole toistaiseksi asetettu ylärajaa. Suomessa nikotiininesteen nikotiinipitoisuuden yläraja on 20mg/ml, kun taas USA:ssa käytetään jopa 50mg/ml nikotiininesteitä. Suomessa yleisimmät nikotiininesteet ovat 6mg ja 12 mg nikotiinia sisältävät nikotiininesteet.

Nyrhinen mukaan Tuontiliikkeellä on kokemusta siitä, miten sähkötupakan makuainekielto vaikuttaa nuorten sähkötupakkakokeiluihin. Suomessa makuainekiellolla ei ole ollut juurikaan vaikutusta nuorten sähkötupakkakokeiluihin. Nuorten sähkötupakkakokeilut ovat itseasiassa lisääntyneet makuainekiellosta huolimatta. Kirjoitimme makuainekiellon vaikutuksesta nuorten sähkötupakkakokeiluihin artikkelissa Sähkötupakan makuainekielto ja sähkösavukekokeilujen lisääntyminen.

Nyrhinen onkin ehdottanut, että Yhdysvalloissakin otettaisiin käyttöön rajoitukset nikotiininesteen nikotiinipitoisuuksille. Rajoituksena voisi toimia sama nikotiinipitoisuuden yläraja kuin EU:n direktiivissä ja Suomen tupakkalaissa säädetään. Nyrhinen huomauttaa, että Suomessa on tutkittu nuorten sähkösavukekokeiluja, ja hänellä on kattava kuva tutkimusten ja liiketoiminnan pohjalta, miten makuainekielto on konkreettisesti tehnyt sähkötupakkakokeiluille.

Erävoitto

Nyrhinen kertoo tutustuneensa Yhdysvalloissa makuainekieltoa vastustavaan järjestön ensimmäisen kerran Birminghamissa. He ovat vaihtaneet paljon ajatuksia sähkötupakkamarkkinoista, sähkötupakkaan liittyvästä lainsäädännöstä ja lainsäädännön vaikutuksista alaan. Nyt, kun Yhdysvalloissa kamppaillaan makuainekiellon kanssa, Nyrhinen sanoo auttavansa mielellään jakamalla kokemusta ja ajatuskapasiteettia. Avusta onkin ollut jo hyötyä, sillä Nyrhinen sanoo lakialoitteen palautuneen takaisin valmisteluun, eli erävoitto makuainekieltoa vastustavassa kamppailussa.

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Tutustu myös näihin

Liity sähköpostilistalle

Tuotamme aktiivisesti katsauksia Suomen sähkösavukemarkkinasta ja globaaleista ilmiöistä. Liity postituslistallemme ja saat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.

Katso myyntipisteet

Jälleenmyyjät

Tuotteemme löytyvät jo yli 700 kioskista, kaupasta ja huoltoasemalta ympäri Suomea. Etsi täältä lähin jälleenmyyjäsi.