Suomen Tuontiliike Tuskassa 2018

Suomen Tuontiliike vieraili Tuskassa ja loi alueelle virallisen sähkösavukealueen. Tuskan virallinen sähkösavukealue oli Suomen festarihistorian ensimmäinen laatuaan.

Suomen festarien ensimmäinen virallinen sähkösavukealue

Suomen Tuontiliike teki tänä vuonna suomalaista festarihistoriaa tuomalla ensimmäistä kertaa suomalaiselle festivaalille virallisen sähkösavukealueen. Tapahtuma-alueella ei ollut sen sijaan ollenkaan virallista tupakointialuetta. Tuskassa olikin siis Suomen ensimmäinen virallinen sähkötupakointialue, joka oli tarkoitettu pelkästään sähkösavukkeiden käyttämiseen. Virallinen sähkötupakointialue sijaitsi hyvällä paikalla, ja sähkötupakan myyntipisteenä toimi kontti, joka oli muutettu ja sisustettu myyntipisteelle sopivaan kuntoon. Sähkösavukealueella vierailijoita riitti ja sähkösavukkeiden käyttäjät olivat tyytyväisiä alueeseen.

Suomen Tuontiliike ja Star Wars

Tänä vuonna tapahtumassa kävi 34 000 raskaamman musiikin ystävää, ja tunnelma oli rento ja rauhallinen. Tuska on tullut muutenkin tunnetuksi lähivuosina yhtenä Suomen turvallisimmista festareista, eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Artistikattaus sisälsi kotimaisten artistien lisäksi myös liudan isoja ulkomaalaisia nimiä aina Gojirasta ja Meshuggahista Ice-T:n johtamaan Body Countiin. Erityismainintana voidaan mainita Suomen Tuontiliikkeenkin huomion varastanut Star Wars –tribuuttibändi Galactic Empire, joka toi lavalle Star Wars –elokuvasarjasta tuttuja kappaleita metalliksi uudelleensovitettuina. Suomen Tuontiliike ja Star Wars. Siinä kaksi sanaa, jota ei aivan heti uskoisi kuulevansa samassa lauseessa.

Virallinen sähkösavukealuekokeilu piti sisällään arvokkaita kokemuksia ja opetuksia

Suomen Tuontiliike pitää sähkösavukealuetta onnistuneena kokeiluna, josta saatiin paljon hyvää ja rakentavaa palautetta. Erityisenä onnistumisena voidaan tosiaan pitää sitä, että festivaalien sähkösavukealue oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Kokeilu osoitti myös sen, että festivaaleilla ja tapahtumissa on kysyntää sähkösavukkeiden omalle alueelle ja sähkösavuketuotteille, mikä avaakin uusia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kuluttajien lisäksi myös Suomen Tuontiliikkeelle.

Tuontiliikkeen virallinen sähkösavukealue Tuskassa

Suomen Tuontiliikkeen sähkösavukealue Tuskassa

Parannettavan varaakin oli myös. Esimerkiksi valikoimamme sisälsi kioskeista ja marketeista tutuksi tulleita tuotteita. Olisimme voineet sisällyttää valikoimaamme myös erikoisempia tuotteita, joiden perään festivaaliasiakkaat kyselivätkin suhteellisen usein. Myös tuotteiden määrään olisi hyvä kiinnittää huomiota. Palaute olikin tervetullutta, sillä sen avulla voidaan tulevaisuudessa luoda parempia kokemuksia kaikin puolin. Tapahtumassa kävi myös ilmi se, että osalla kuluttajista on vielä vanhentuneita käsityksiä sähkötupakasta – etenkin sen lainsäädäntöön liittyvissä asioissa. Tärkeää olisi saada kuluttajien tiedot päivitettyä ajan tasalle. Esimerkiksi artikkelissamme Makuaineet ja Suomen tupakkalaki kirjoitimme, mitä tupakkalaki käytännössä tarkoittaa makuaineiden myynnin kannalta.

Festivaalin virallisesta sähkösavukealueesta jäi päällimäisenä mieleen positiivinen kuva. Sähkösavukealueelle oli kysyntää, festarikävijät olivat asiallisia ja musiikin luonteesta huolimatta festivaalin yleistunnelma oli rento, rauhallinen, viihtyisä ja mukava. Kokemus piti sisällään paljon oivalluksia, joita ei ole tullut aikaisemmin ajatelleeksi. Näistä opeista onkin jatkon kannalta hyötyä sillä Suomen Tuontiliike nähdään ehdottomasti muillakin festivaaleilla; tietysti parempana, viisaampana ja varmasti tehokkaampana kuin aikaisemmin!

Jaa artikkeli

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Tutustu myös näihin

Liity sähköpostilistalle

Tuotamme aktiivisesti katsauksia Suomen sähkösavukemarkkinasta ja globaaleista ilmiöistä. Liity postituslistallemme ja saat artikkelimme suoraan sähköpostiisi.

Jälleenmyyjät

Tuotteemme löytyvät jo yli 700 kioskista, kaupasta ja huoltoasemalta ympäri Suomea. Etsi täältä lähin jälleenmyyjäsi.